Pre Cast Technology AB, Pretec > Tunnel- & bergsäkring

Tunnel- & bergsäkring

Pre Cast Technology AB, Pretec är leverantör av produkter för bergsäkring.

Vid tunnel- och bergarbeten krävs det att området säkerställs för att minska risk för ras i berget och för sprickor. Därför är bergförstärkning en väsentlig del vid exempelvis byggen av bergrum och bergtunnlar. Även små, tillsynes obefintliga sprickor, kan vid sprängning och utgrävning av ett berg växa och på så sätt innebära en risk. Genom att arbeta förebyggande med bergsförstärkning inför bergarbeten, men likaså under arbetets gång, skapas en säker miljö för omgivningen.

Bergsäkring består av utrustning för stabilisering av berg och tunnlar. Vi har ett komplett utbud av produkter till tunnel- och bergsäkring samt till vatten- och frostsäkring, vilket innebär en fullständig tunnelinklädnad.

Produkter i form av;

Bultar och Kombinationsbultar
Infästningar
Bergnät
Självborrande ankarstag

Vi fokuserar på en hög nivå av förnyelse – 60 % av försäljningen i segmentet är produkter utvecklade senare än 2009. Vår ytbehandling Pc-Coat™ ger våra bultar och tillbehör en nästan obegränsad livstid i tuffa miljöer. Vi är även medlemmar i NVF Tunnelutskottet – www.nvfnorden.org

Läs mer om Tunnel- & bergsäkring på företagets hemsida

Pre Cast Technology AB, Pretec
Hemsida: https://pretec.se/produkter/

Pre Cast Technology AB, Pretec

Pretec, Pre Cast Technology AB, grundades 2004 och har under åren utvecklat ett gediget produktsortiment inom Fäst- och montagedetaljer för stålkonstruktioner, Ingjutnings- och montagegods för prefab samt Tunnel- och bergsäkring. Pretec är en grossist, leverantör och tillverkare som idag lagerför över 3000 olika artiklar, är 29 anställda och omsatte 157 miljoner kronor år 2018. Vår mission är att vara en helhetsleverantör inom våra nisch-segment.

För att klara av att vara en helhetsleverantör har vi egen produktion inom koncernen, stora lager på plats, systerföretag och samarbetspartners nära oss samt givetvis egen tillverkning för att klara speciallösningar. Lager- och kontorsyta uppmäter idag 4 100 m² respektive 450 m² och försäljning sker huvudsakligen inom Sverige.

Vi har medarbetare som är specialiserade inom Stålbygg, Berg och Tunnel samt Prefab-industrin och kan därför erbjuda dig rätt kompetens och olika lösningar för just ditt ändamål. Med vår erfarenhet, hjälper vi våra kunder att använda de mest användarvänliga och kostnadseffektiva produkterna.

Vårt lager är kundanpassat med både standard- och specialprodukter, vårt sortiment växer ständigt och vi kan garantera snabba leveranser på våra lagerförda produkter. Vi utvecklar likaså produkter kontinuerligt och har god teknisk kompetens inom våra segment.

Pretec är sedan augusti 2012 certifierade enligt ISO 9001:2015, EN 1090-1 och sedan juni 2018 enligt ISO 14001:2015. Vår dagliga kvalitetssäkring hanteras genom tydliga och förankrade processer och rutiner för att säkerställa en jämn och hög kvalitet på våra produkter och tjänster. Våra leverantörer är noggrant utvalda och vi har en egen fabrik i Kina.